La Diputació de Lleida acull la presentació de la “Guia pràctica per conèixer la natura de les Terres de Lleida i d’Osca”
El passat 1 de juny, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit la presentació de la “Guia pràctica per conèixer la natura de les Terres de Lleida i d’Osca” elaborada per Ipcena i Prames. En la presentació, que ha coincidit amb la del Dia Mundial del Medi Ambient, també han participat el secretari general d’Ipcena, Joan Vàzquez; el cap de publicacions de Prames, José Araués, i el dissenyador de la guia, Ricardo Polo.
Es tracta d’una guia que permet conèixer el patrimoni natural de la demarcació de Lleida i d’Osca per tal d’adquirir una visió territorial i paisatgística del patrimoni natural. De la guia, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, s’han editat 4.000 exemplars, 2.000 en català i 2.000 en castellà.
El president de la Diputació de Lleida ha destacat la qualitat d’aquesta guia “que posa en valor el patrimoni natural i paisatgístic de les comarques lleidatanes i d’Osca”. També ha remarcat la vessant pràctica i pedagògica de la publicació, que ajudarà a sensibilitzar encara més la societat en el respecte al medi ambient”.
Coberta de la nova guia pràctica d'Ipcena-Prames per a conèixer la natura lleidatana i altoaragonesa
La guia és una reedició de la primera versió de la mateixa, editada l’any 1999, però ampliada i completada en continguts i il·lustracions. La publicació inclou una sèrie de guies senzilles de classificació i d’identificació de la flora i la fauna i també ofereix diferents rutes de descoberta paisatgística.
La guia es divideix en cinc apartats, que tracten sobre el medi físic, els éssers vius, els espais d’interès natural, les rutes i un índex alfabètic. Després de la descripció de les principals característiques del medi físic (geografia, geologia i clima), la guia dedica una bona part a classificar i identificar les espècies: fongs, plantes, insectes, peixos, aus, amfibis, rèptils i mamífers. Tot això acompanyat amb més de 500 il·lustracions a color. La guia es completa amb un llistat d’espais protegits i una proposta de rutes.
La nova guia, inclou el tractament dels ambients fluvials i de les espècies més característiques que formen part de les comunitats vivents de les zones humides, per la qual cosa, també es apta per acompanyar les sortides d'observació de flora i fauna a l parc de La Mitjana
Noticies relacionades:
Huesca y Lérida dan a conocer su flora y fauna en una guía conjunta
No hay comentarios:
Publicar un comentario