viernes, 24 de junio de 2011

Literatura d'estiu pels mitjanets

per Heracli ASTUDILLO POMBO, Dept. Medi Ambient i Ciències del Sòl. Universitat de Lleida

La lectura també és una activitat naturalista (2)

Com ja hem comentat en anteriors ocasions, els naturalistes, a banda de passar-s'hi moltes hores immersos en el medi natural, observant atentament la natura, "en viu i en directe", suportant les incomoditats i gaudint de les emocions que proporcionen les experiències a l'aire lliure, també passen moltes hores en contacte amb els llibres, reals o virtuals, adquirint coneixements que no es poden adquirir fàcilment de l'observació directa de la natura, formant-se de manera confortable moda i informant-se de forma fàcil.



El popular Mortadelo col·labora en la campanya de promoció de la lectura 
 
Avui presentem un llibre que pot servir de suport a les inquietuds naturalistes del nens, del seus pares o dels seus professors. Està dissenyat per a que sigui apte per a infants, d'edats compreses entre els 7 i els 10 anys, aquest interval cronològic està determinat pels fets de que hi han molts textos curts però que cal saber llegir i interpretar perquè en ells s'aborden temes, conceptes i aspectes d'una certa complexitat que cal poder assimilar. En termes escolars, podríem dir que és un llibre apte i molt recomanables per a escolars dels cicles inicial i mitjà de l'Educació primària.
Els coneixements que els hi poden aportar els continguts generals i específics d'aquest llibre especialitzat, els pot ajudar força, a començar a entendre les característiques naturals i socials dels diferents períodes del cicle de l'any que els adults anomenen "estacions", en aquest cas particular, les relatives a l'estiu .
El libro del verano

Laurence OTTENHEIMER, textos
Jean CLAVERIE, il·lustracions
Editorial: ALTEA, col·lecció Mascota información
Any d'edició: 1993
Dimensions: 11.0 x 17.0 cm.
Pàgines: 88
Encuadernació senzilla amb tapa tova
Edat: de 7 a 10 anys
ISBN 9788437255026

Contenidos:


Junio. Julio. Agosto. Septiembre.

Las constelaciones en el cielo del verano. La vía Láctea. Estrellas fugaces. El Sol. ¿Porqué hace calor en verano? La saombra. Los dibujos del Sol. Un reloj de sol.

La tormenta. Barómetro animal.

Las plantas y el Sol. Los árboles verdes.

Los insectos. Las hormigas. Las luciérnagas. La música de los insectos. Lagartijas. Las libélulas. Peces de río. Peces de agua dulce. La víbora. La culebra. Las patas de los pájaros. Huellas en la arena. El pico. Plumas y plumajes. El vuelo de los pájaros.

Los trabajos del jardinero. El calendario del huerto. Las hierbas aromáticas. Comidas de verano. Recetas de verano. El queso. Flores de los campos y de los prados. El forraje. La cosecha.

Pequeño vocabulario del verano.


Advertència a navegants

Si el voleu comprar nou, no és massa fàcil de trobar, a les llibreries, ja que es tracta d'un bon llibre que ha tingut, sempre, força demanda i perquè l'última edició es va fer l'any 1993. Les cerques per internet us poden ajudar a localitzar a quina llibreria real, s'ha d'anar-hi o a quina llibreria virtual, s'ha de demanar.
També hi ha la possibilitat de buscar-lo en llibreries de segona ma...
Però recordeu, també, que hi han biblioteques públiques i escolars que el tenen en els seus fons i que el cedeixen, gratuïtament, en prèstec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario