domingo, 10 de abril de 2011

Llibres d'iniciació a l'Astronomia

per Heracli ASTUDILLO POMBO, Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl. Universitat de Lleida


Llibres per a petits, o molt joves, astrònoms


La meva primera guia d'astronomia

Textos: Jordi Lopesino
Il•lustracions: Òscar Julve
Editorial: La Galera
Col•lecció: Guies, nº 3
Mides (cm): 15,0 x 18,5
Enquadernació: Espiral
Pàgines: 45
Data d'dició: 2008
Enquadernació: ESPIRAL
isbn: 978-84-246-2937-3
Edat: a partir de 10 anys

Guia il·lustrada que permet un recorregut per la història de l'astronomia i dóna informacions bàsiques per poder observar el cel. Presenta un decàleg de l'astrònom aficionat i uns consells pràctics per a fer observacions astronòmiques. Recull els principals fenòmens astronòmics i astres que es poden observar, les constel•lacions, les estrelles, el Sol, la Lluna, els planetes del sistema solar, meteors i meteorits, cometes i el cel profund, així com algunes curiositats relacionades amb l'astronomia.
El Sol i la Lluna, com també les estrelles en la foscor de la nit i la immensitat del cel, han fascinat des de sempre els éssers humans. Així, des de l'inici de la història la humanitat s'ha plantejat nombroses preguntes que ha intentat respondre. Amb aquesta guía podràs fer un recorregut per la història de l'astronomia, saber què es pot veure al cel, quin és el material bàsic que es necessita per a qualsevol observació..., i descobrir l'Univers.


El cel al teu abast

Textos: Mira Pons, Michèle
il•lustracions: Barborini, Robert
Editorial: Empúries
Col•lecció: El Món Estimat, nº 5
Lloc d'edició: Barcelona
Data de publicación: 01/09/2008
ISBN: 978-84-9787-316-1
EAN9788497873161
Pàgines:64 Pags
Format: Rústica
Dimensions: 16,5 x 16,5 cm
Edat: a partir de 10 anys

Has somiat mai el color d'un núvol, la forma graciosa d'un astre o la immensitat de l'espai? Has observat alguna nit l’esclat d’un meteorit? T’has fixat mai en la imperceptible pulsació de les estrelles o en la bellesa d’una lluna vermellosa? L’univers no ha revelat tots els seus misteris però aquest llibre t’explicarà la història dels planetes i de les galàxies. Es tracta d'un llibre de coneixement sobre el cel, amb unes magnífiques il•lustracions que et farà venir ganes de ser astrònom!


Un viatge per l'univers


Autors: anònims
Editorial: Cruïlla
Col•lecció Biblioteca interactiva- Món meravellós
Any d'edició: 1993 (Descatalogat!)
Lloc d'edició: Barcelona
Nº de páginas: 44 págs.
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 9788476298091
Dimensuions: 23x21
Edat: a partir de 10 anys

Ens introdueix al meravellós món de l'astronomia. Comença parlant de les estrelles i la seva localització al firmament, en funció del mes, el dia i l'hora. Continua parlant de la lluna, el sol i els set planetes del sistema solar. També tracta la galàxia Via Làctea. Tot el plantejament inclou una visió històrica del coneixement astronòmic i es tracten aspectes claus relacionats amb preguntes que les persones ens podem fer fàcilment sobre els astres. Els capítols són ben estructurats. Presenta un índex analític, bibliografia de documents impressos, glossari, relació d'activitats i moltes il•lustracions en dibuixos i fotografies explicatives del text.


No hay comentarios:

Publicar un comentario