jueves, 24 de marzo de 2011

Literatura de primavera pels mitjanets

per Heracli ASTUDILLO POMBO, Dept. Medi Ambient i Ciències del Sòl. Universitat de Lleida


La lectura també és una activitat naturalista (2)

Com ja hem comentat en anteriors ocasions, els naturalistes, a banda de passar-s'hi moltes hores immersos en el medi natural, observant atentament la natura, "en viu i en directe", suportant les incomoditats i gaudint de les emocions que proporcionen les experiències a l'aire lliure, també passen moltes hores en contacte amb els llibres, reals o virtuals, adquirint coneixements que no es poden adquirir fàcilment de l'observació directa de la natura, formant-se de manera confortable moda i informant-se de forma fàcil.

Avui presentem un llibre que pot servir de suport a les inquietuds naturalistes del nens, del seus pares o dels seus professors. Està dissenyat per a que sigui apte per a infants, d'edats compreses entre els 7 i els 10 anys, aquest interval cronològic està determinat pels fets de que hi han molts textos curts però que cal saber llegir i interpretar perquè en ells s'aborden temes, conceptes i aspectes d'una certa complexitat que cal poder assimilar. En termes escolars, podríem dir que és un llibre apte i molt recomanables per a escolars dels cicles inicial i mitjà de l'Educació primària.

Els coneixements que els hi poden aportar els continguts generals i específics d'aquest llibre especialitzat, els pot ajudar força, a començar a entendre les característiques naturals i socials dels diferents períodes del cicle de l'any que els adults anomenen "estacions", en aquest cas particular, les relatives a la primavera.

El libro de la primavera

Laurence OTTENHEIMER, textos
Georges LEMOINE, il·lustracions
Editorial: ALTEA, col·lecció Mascota información
Any d'edició: 1993
Dimensions: 11.0 x 18.0 cm.
Pàgines: 96
Encuadernació senzilla amb tapa tova
Edat: de 7 a 10 anys
ISBN 9788437255071

Contenidos:


Marzo. Abril. Mayo. Junio.

Cielo de primavera. Caparrones de primavera. Las nubes.

Los brotes nuevos. Los árboles en flor.

El mirlo y la lombriz. Los pájaros cantores. El galanteo de los pájaros. Los nidos. Los huevos. La pollada.

Flores tempranas. Plantas acuáticas. El renacuajo se convierte en rana. Las ranas.

La polinización. Las abejas.

La siembra de primavera. La germinación. La vida de las flores. Las malas hierbas del jardín. Calendario de hortalizas.

Las hormigas y los pulgones. Los escarabajos. La oruga se convierte en mariposa. Las mariposas diurnas. Las mariposas nocturnas.

De la flor al fruto. Frutos de primavera.

Las crías de los animales.

Los prados.

Pequeño vocabulario del primavera.


Advertència a navegants

Si el voleu comprar nou, no és massa fàcil de trobar, a les llibreries, ja que es tracta d'un bon llibre que ha tingut, sempre, força demanda i perquè l'última edició es va fer l'any 1993. Les cerques per internet us poden ajudar a localitzar a quina llibreria real, s'ha d'anar-hi o a quina llibreria virtual, s'ha de demanar.
També hi ha la possibilitat de buscar-lo en llibreries de segona ma...

Però recordeu, també, que hi han biblioteques públiques i escolars que el tenen en els seus fons i que el cedeixen, gratuïtament, en prèstec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario