sábado, 10 de marzo de 2012

Audiovisual sobre el Parc de la Mitjana




El Parc de la Mitjana

Fotografies i muntatge de Sergi Muedra i Benabarre, fotògraf



Aquest muntatge audiovisual d'en Sergi Muedra, mostra la transformació cíclica de diversos indrets de La Mitjana, per mitjà de l'associació d'una sèrie de parelles d'imatges que ens van mostrant els mateixos llocs del parc, fotografiats en dos moments de l'any, ben diferents i completament oposats.

El fort contrast visual, especialment, el cromàtic, que existeix entre un moment i l'altre de l'any, en Sergi, ho aconsegueix per mitjà de la confrontació de dues d'imatges fotogràfiques, del mateix lloc i amb el mateix punt de vista, però que, sorprenentment, per a l'espectador li resulten d'aspecte absolutament oposat, l'efecte s'ha aconseguit perquè les imatges aparellades han estat preses en dies, pertanyents a dues estacions concretes, en les que es donen unes condicions ambientals quasi inverses.

Aquest audiovisual d'en Sergi Muedra, ens va ensenyant pausadament, alguns dels diferents racons que amaga de la Mitjana i que l'autor ha anat seleccionant, prèviament, per a construir un discurs fotogràfic amb el que fonamentar i realitzar el seu muntatge audiovisual.

Les fotografies preses a l’hivern, ens mostren una perspectiva de la Mitjana que la fa semblar freda, grisa, inhòspita i melancòlica, visió trista i pessimista de la natura que canvia radicalment, gràcies a l'efecte produït per les fotografies preses a la primavera, en les que veiem que en arribar la fi de l'hivern, per obra i gràcia, quasi màgica, de la força vital de la natura, el paisatge es torna càlid, acolorit, acollidor, lluminós i alegre.

Però deixem-nos de preàmbuls i anem per feina!

I sobretot feu el visionat de l'audiovisual a pantalla completa!






Gràcies ImmA, per fer-nos conèixer l'existència d'aquest bonic muntatge audiovisual d'en Sergi Muedra, dedicat a ajudar a descobrir i mostrar, visualment, la bellesa i el misteri d'un espai natural, excepcional, del municipi de Lleida. Espai que, afortunadament, per a ell i per a nosaltres, cada dia que passa, més persones se l'aprecien i el valoren més, perquè han tingut el goig de descobrir-lo , en viu i de gaudir-lo en directe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario