viernes, 22 de julio de 2011

La Mitjana contribueix a que Lleida guani el 2on premi de Capitals de la Biodiversitat

per Heracli ASTUDILLO POMBO, Dept. de Medi Ambient i Ciències del Sòl. Universitat de Lleida.


El parc municipal de La Mitjana, a més a més de contribuir a l'esbarjo naturalista, educatiu, saludable, lúdic, socialitzador, relaxant, filosòfic o esportiu dels molts usuaris que l'utilitzen assíduament o esporàdicament, també ha contribuït a que l'Ajuntament de Lleida hagi pogut guanyar el segon premi nacional de Municipis per la Biodiversitat, en la categoria per a municipis de dimensions mitjanes.
Un dels motius del premi és la construcció del Centre d'Interpretació Ambiental, però la justificació i el motiu per a l'existencia del Centre d'Interpretació, és que prèviament existia La Mitjana, amb els seus importants valors i grans atractius ambientals.

La Menció Especial, per l'existència del programa municipal d'Ecoactivitats, moltes de les quals han tingut el seu "camp base" al Centre d'Interpretació i. a més a més, algunes d'elles s'han beneficiat, aprofitant didàcticament, diversos recursos naturals que aquest espai ofereix als ciutadans i docents de la ciutat i d'altres llocs que vulguin anar-hi


Des d'aquí volem felicitar l'Ajuntament de Lleida i, molt especialment, els seus responsables polítics i tècnics de la regiduria de Medi Ambient, però també a totes aquelles persones que amb les seves accions ciutadanes reivindicatives, dutes a terme durant els anys 70 i 80, van fer-hi possible que l'especulació d'uns i els capricis d'altres, no la fessin desapareixer del mapa i de la realitat.


La Paeria ha estat premiada en la categoria de ciutats que tenen entre 30.000 i 200.000 habitants i també ha rebut una menció especial de comunicació i educació ambiental

Font: Noticies de La Paeria
Data:
20-07-2011


El regidor de Medi Ambient i Horta de l’Ajuntament de Lleida, Josep Barberà, ha recollit aquest dimecres a Madrid el segon premi del concurs Capital de la Biodiversidad 2011 en la categoria de ciutats espanyoles que tenen entre 30.000 i 200.000 habitants. Així, la Paeria també ha rebut una menció es
pecial de comunicació i educació ambiental. La Fundación Biodiversidad, fundació pública que depèn del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM), atorga aquests premis a les iniciatives dels ajuntaments que destaquen en matèria de conservació de la biodiversitat.

El regidor de Medi Ambient i Horta, de l’Ajuntament de Lleida, Josep Barberà, a la seu de La Fundación Biodiversidad, després de recollir de mans de Ana Leiva, directora de la Fundación Biodiversidad, el diploma oficial que acredita al municipi com a guanyador del 2on. premi de la categoria C.

Entre la primera (2010) i aquesta segona edición (2011) l’organització ha rebut més de 600 projectes de 100 ajuntaments espanyols diferents.
En aquest sentit, cal destacar que l’Ajuntament de Lleida ha estat distingit amb aquest segon premi per incloure un apartat de regulació específica d’activitats d’impacte ambiental elevat i un altre de protecció del medi ambient dins de les normes urbanístiques del Pla General d’Ordenació Urbana.
A més, la paeria ha estat reconegut per la realització de projectes com la regeneració dels Aiguamolls de Rufea, el tancament i restauració de l’abocador de residus urbans de Serrallarga i la seva transformació en parc urbà, la construcció de l’Arborètum de Lleida, amb la plantació de 1.700 arbres i 90.000 arbustos, la realització d’estudis sobre la diversitat de murisecs als arbres centenaris dels Camps Elisis, l’estudi i recuperació de varietats hortícoles locals de l’Horta de Lleida i la construcció del Centre d’Interpretació de la Mitjana.

A més, la Paeria ha rebut la menció especial “Comunicació sobre biodiversitat” per l’execució del programa d’Educació Ambiental “Ecoactivitats” que des de fa 10 anys ofereix activitats de divulgació, sensibilització i estudi de la natura a diferents públics.

Dins d’aquesta categoria, de ciutats espanyoles que tenen entre 30.000 i 200.000 habitants, l’Ajuntament de
Granollers s’ha endut el primer premi i el d’Ourense, el tercer.



Capitales de la Biodiversidad

Los municipios europeos lideran el camino hacia la
conservación de la biodiversidad local

Llibret PDF de 52 pàgines
en el que es presenta el projecte European Capitals of Biodiversity, s'esmenten els guanyadors de la primera i segona edició del concurs, es descriuen diversos projectes europeus, guanyadors de diversos premis de diverses categories.
No apareixen descripcions, ni detalls dels projectes de Lleida, tan sols els premis rebuts, però sí d'altres municipis europeus i espanyols guanyadors en diverses categories, alguns de molt interessants o molt originals, el coneixement dels quals podria servir d'inspiració als municipis que es vulguin presentar, a futures convocatòries d'aquests premis europeus i nacionals.

Logo de la campanya espanyola

No hay comentarios:

Publicar un comentario