lunes, 18 de julio de 2011

Anellament d'aus, tot l'any, a La Mitjana

per Heracli ASTUDILLO POMBO, Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl. Universitat de Lleida

El parc de La Mitjana estrena una estació, permanent, d'anellament
d'aus


Font: Noticies de La Paeria de Lleida
Data de publicació: 16 de juliol del 2011

El Parc de la Mitjana de Lleida ha estrenat aquest dissabte una estació permanent d’anellament, que permetrà estudiar les espècies d’ocells presents al parc i aportar dades als programes internacionals de seguiment d’ocells que es fan a Europa.
En la primera sessió que s’ha fet aquest matí, s’han anellat 78 ocells, que han caigut a la xarxa, de 17 espècies diferents. Així, s’han pogut anellar un martinet menut, un blauet, un colltort, boscarles, bosquetes, mallarengues, una merla, etc.

Foto 1. La Mitjana ha estrenat avui una estació permanent d'anellament
Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Durant aquest matí, l’estació permanent d’anellament ha comptat amb la participació de 8 persones en formació, per
treure’s el títol d’anellador auxiliar, i 6 persones més, com a observadores. L’Ajuntament de Lleida ha instal·lat aquest estació permanent al parc, amb la col·laboració de l’Institut Català l’Ornitologia, que facilitarà observar l’evolució de les poblacions d’ocells que viuen a la Mitjana, tant al llarg de l’any com al llarg del temps. Això es farà a través de les sessions que es programaran cada mes, que seran dirigides per un ornitòleg professional de l’Institut Català d’Ornitologia. Les actuacions estaran obertes a ciutadans i famílies, interessats en veure en què consisteix l’anellament científic d’aus.

Foto 2. En la primera sessió que s’ha fet aquest matí, s’han anellat 78 ocells de 17 espècies diferents, que han caigut en xarxa ornitològiques o "japoneses" Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Mitjana és un dels boscos de ribera més grans de Catalunya. Per això, s’espera que l’estació permanent d’anellament aporti dades interessants sobre els ocells que viuen en aquest tipus d’ambients.

En la primera sessió que s’ha fet avui, s’han anellat 78
ocells de 17 espècies diferents.

Hi han participat 8 persones en formació per treure’s el títol d’anellador auxiliar i 6 més com a observadores


Foto 3. Hi han participat en les operacions 8 persones en formació, per treure’s el títol d’anellador auxiliar i 6 persones més com a observadores del procés Imatge: ©Ajuntament de Lleida



No hay comentarios:

Publicar un comentario