sábado, 24 de septiembre de 2011

Literatura de tardor pels mitjanets

per Heracli ASTUDILLO POMBO, Dept. Medi Ambient i Ciències del Sòl. Universitat de Lleida


La lectura també és una activitat naturalista (2)


Com ja hem comentat en anteriors ocasions, els naturalistes, a banda de passar-s'hi moltes hores immersos en el medi natural, observant atentament la natura, "en viu i en directe", suportant les incomoditats i gaudint de les emocions que proporcionen les experiències a l'aire lliure, també passen moltes hores en contacte amb els llibres, reals o virtuals, adquirint coneixements que no es poden adquirir fàcilment de l'observació directa de la natura, formant-se de manera confortable moda i informant-se de forma fàcil.

Avui presentem un llibre que pot servir de suport a les inquietuds naturalistes del nens, del seus pares o dels seus professors. Està dissenyat per a que sigui apte per a infants, d'edats compreses entre els 7 i els 10 anys, aquest interval cronològic està determinat pels fets de que hi han molts textos curts però que cal saber llegir i interpretar perquè en ells s'aborden temes, conceptes i aspectes d'una certa complexitat que cal poder assimilar. En termes escolars, podríem dir que és un llibre apte i molt recomanables per a escolars dels cicles inicial i mitjà de l'Educació primària.

Els coneixements que els hi poden aportar els continguts d'aquest llibre els pot ajudar força, a començar a entendre les característiques naturals i socials dels diferents períodes del cicle de l'any que els adults anomenen "estacions", en aquest cas particular, les relatives a la tardor.
El libro del otoño

Laurence OTTENHEIMER, textos.
Enri GALERON, il·lustracions

Editorial: ALTEA
Any d'edició: 1993
Dimensions: 11.0 x 17.0 cm.
Pàgines: 96
Encuadernació senzilla amb tapa tova
Edat: de 7 a 10 anys
ISBN 9788437255033

Contenidos:

Septiembre. Octubre. Noviembre. Diciembre.

El equinoccio de otoño. El cielo de otoño. El rocío y la escarcha. Las placas de hielo. La niebla.

La caída de las hojas. Las hojas del otoño. A ejemplo de los árboles dormidos. la edad de los árboles. la corteza de los árboles. Las semillas viajan.

Plantas mágicas: Las setas. Las setas comestibles. Las setas venenosas.

La caza. El camuflaje. Para observar a los animales. En los lagos. En la llanura. El ciervo. Aves de presa. Las bayas silvestres. La rata almizclera. El martín pescador. El viaje de las anguilas. Aves migratorias.

Las últimas flores del jardín. El caracol. El calendario de las hortalizas. Los frutos del otoño. Las manzanas. La sidra. Las uvas. La vendimia. El vino. Pequeño vocabulario del otoño.Advertència per a navegants


Si el voleu comprar nou, no és massa fàcil de trobar a les llibreries ja que es tracta d'un bon llibre que ha tingut sempre força demanda i perquè l'última edició es va ver l'any 1993. Les cerques per internet poden ajudar a localitzar quina llibreria real s'ha d'anar o a quina llibreria virtual s'ha de demanar.
També hi ha la possibilitat de buscar-lo en llibreries de segona ma...

Però recordeu, també, que hi han biblioteques públiques i escolars que el tenen en els seus fons i que el cedeixen, gratuïtament, en prèstec.


No hay comentarios:

Publicar un comentario