jueves, 30 de diciembre de 2010

Centre d'Interpretació Ambiental de La Mitjana

El Centre d'Interpretació Ambiental del parc de La Mitjana

El Centre d'Interpretació Ambiental de
La Mitjana està constituït per dues edificacions allargassades de planta rectangular, distribuïdes en forma de T que alberguen els diversos serveis i recursos informatius i educatius del CIM.
Els dos edificis són d'una sola planta i construïts amb fusta natural tractada, sense pintar, per a que s'integrin millor, en el paisatge natural on són situats.
El CIM es troba ubicat en un dels costats de la gran Àrea de Lleure del parc, situada a la zona d'accés, pel barri de Pardinyes.

Aquest equipament municipal, ofereix diversos serveis i recursos educatius, útils per a la informació dels visitants i la interpretació de l'espai semi-natural que constitueix el parc de La Mitjana de Lleida, tal com:

Visites guiades:


Tots els dissabtes, diumenges i festius, podeu gaudir de visites guiades de 1/2 h de durada al Parc de la Mitjana de Lleida per descobrir-ne la història, els valors naturalistes i ambientals.

El punt de trobada és el Centre d'Interpretació de la Mitjana (CIM), situat a l' Àrea de Lleure del Parc. Barri de Pardinyes) i l'hora d'inici de les visites, les 12 h. del migdia.


Les visites guiades, per als grups de menys de 7 persones, són gratuïtes i no cal inscripció prèvia .
Per a grups escolars, entitats culturals o d'altres formats de visita (de més durada, especialització o aprofundiment de certs continguts, etc...) consulteu-nos!

L'Exposició permanent sobre el bosc de ribera de la Mitjana:

L'exposició que mostra als visitants els antecedents històrics, els diversos ambients i les espècies de flora i fauna més característiques de les diverses comunitats, resta oberta al públic, tots el dies de la setmana, però variant una mica l'horari segons sigui època hivernal o estival.

Horari d'hivern (d'otubre a març): de dilluns a diumenge de 10 a 14h

Horari d'estiu (d'abril a setembre):
de 10 a 14h, de dilluns a divendres i de 10 a 14h i de 18 a 20h, els dissabtes i els diumenges

Per la diada de la Festa Major de Lleida (11 de maig), dia de Nadal (25 de desembre) i de Cap d’any (1 de gener), el Centre romandrà tancat.

L'exposició vol donar a conèixer a la ciutadania els valors naturals i socials del parc de la Mitjana, i per extensió, de la resta d’espais naturals lligats a zones humides.

La mostra està presidida per una maqueta detallada del parc de la Mitjana, que permet apreciar les dimensions del parc, la seva xarxa de camins i la seva relació amb l’horta i la ciutat.

L’itinerari expositiu, s’inicia amb alguns apunts històrics sobre la construcció de l’assut (les comportes).

A continuació, el visitant s’endinsa en l’ambient dels aiguamolls per conèixer-ne la seva flora i la seva fauna.

Als aquaris es poden observar les espècies de peixos que es troben als rius i basses.


El bosc de ribera també té un espai destacat a l’exposició.


Audiovisuals sobre el bosc de la Mitjana:


Tot un seguit d’audiovisuals il•lustren les diferents espècies que conviuen en aquest ecosistema, així com els canvis que s’hi produeixen en la composició de les comunitats i en l'aspecte del paisatge, al llarg de l’any: els diferents fenòmens meteorològics, els canvis de colors del paisatge, els itineraris de les espècies migratòries...


Els passis de l'audiovisual de la Mitjana es realitzen al Centre d'Interpretació de la Mitjana (CIM), en l'horari d'obertura al públic, a intervals prefixats.


Sala polivalent i laboratori:


El centre disposa d'una sala polivalent i un laboratori a disposició de les entitats interessades en fer-hi activitats puntuals, prèvia petició i segons disponibilitat.





Per més informació
sobre les prestacions de l'equipament del CIM poseu-vos en contacte amb nosaltres al telf 973 232559, Fax 973 225318 o a
l'adreça de correu electrònic: mediambient@paeria.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario