martes, 15 de noviembre de 2011

Sobre les visites guiades a La Mitjana

per Heracli ASTUDILLO POMBO, Dept. de Medi Ambient i Ciències del Sòl. Universitat de Lleida.

Algunes reflexions sobre els objectius de les les visites guiades

A part dels programes escolars que, des de fa força anys, promou i organitza l'Ajuntament, generalment, adreçats a l'educació Primària, creiem que és fa molt necessari i urgent, davant de l'increment de visitants i usuaris del parc municipal, dissenyar-hi programes d'activitats informatives i formatives, pensats per a sensibilitzar, formar i responsabilitzar, la població adulta i a grups heterogenis, com són les famílies. Amb la finalitat de donar a conèixer, no solament els valors, la història i les curiositats, d'aquest interessant i important espai, sinó també per donar a conèixer a la població, la seva gran fragilitat o l'extrema vulnerabilitat d'algunes de les espècies animals que hi viuen i que no sempre són fàcils d'observar.
Per tant ens felicitem d'aquesta experiència puntual, però creiem que experiències educatives d'aquest tipus s'haurien de repetir amb més freqüència, especialment, en les èpoques de l'any en les que les condicions tèrmiques són més agradables, amb la col·laboració i participació de les diverses associacions cíviques, culturals i esportives que hi ha a la ciutat i que tenen masses d'associats més o menys importants.


Ecodescoberta sobre la importància de l’aigua al Parc de la Mitjana de Lleida A través d’aquesta activitat, la regidoria de Medi Ambient mostra els valors d’aquest espai natural i els relaciona amb l’aigua i el seu paper al parc

Font
: Noticies de La Paeria

Data de publicació
: 13/11/2011


Una vintena de persones han assistit aquest diumenge a la visita guiada al parc de la Mitjana de Lleida, centrada en la importància de l’aigua al parc, que ha estat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient. La iniciativa, adreçada a tots els públics, ha tingut com a objectiu mostrar els valors d’aquest espai natural que es troba al costat de la ciutat i que acull una gran varietat de fauna i flora.
Durant la visita, s’ha parlat del riu Segre, de la formació de la Mitjana i de la construcció del canal de Seròs i Balaguer.
També s’han explicat antics usos que tenien lloc al parc i s’han donat a conèixer algunes curiositats que molts dels visitants desconeixien.


Aquesta ecodescoberta forma part de les “Ecoactivitats”, un programa que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient que l’Ajuntament de Lleida ha organitzat per als propers mesos. En el marc d’aquest programa es proposen una sèrie de cursos,
tallers i ecodescobertes, entre altres activitats, amb l’objectiu de difondre i promoure la biodiversitat de la plana de Lleida, així com proporcionar formació i un lloc de trobada a tots el aficionats a la natura.

Una vintena de persones han assistit a la visita guiada al parc de la Mitjana de Lleida, en la qual s'ha mostrat els valors d’aquest espai natural que es troba al costat del riu Segre i de la ciutat
Imatge: La Paeria

A banda d’aquestes visites de llarga durada, tots els dissabtes, els diumenges i els dies festius, s’ofereixen visites guiades gratuïtes al parc de La Mitjana.
D’altra banda, el Centre d’Interpretació de la Mitjana compta amb una exposició i un audiovisual sobre l’espai natural que es pot visitar tots els dies de la setmana.


No hay comentarios:

Publicar un comentario