L'Antropologia, la Biologia, l'Ecologia i la Paleontologia, són ciències que li deuen molt a les capacitats cognitives de Charles Darwin, creador de la Teoria de l'evolució de les Espècies per adaptació i selecció natural, doncs gracies a la globalitat d'aquesta teoria unificadora de diversos coneixements, anteriorment, parcel·lats i desconnectats dins de les antigues Ciències Naturals, prengueren sentit i continuïtat, molts aspectes presents en la diversitat dels éssers vivents que abans podien semblar incomprensibles o sense sentit. És, precisament, perquè la seva Teoria fa comprensible la gran biodiversitat de la Mitjana que volem unir-nos, des d'aquest blog, en aquest homenatge internacional a aquest gran científic britànic i pensador racionalista, universal.
El 12 de febrer es celebra el Dia Internacional de Darwin
El Dia de Darwin és una celebració cívica instituïda per commemorar l'aniversari del naixement de Charles Darwin, el 12 de febrer de 1809.
La celebració anual del dia del naixement de Charles Darwin vol ressaltar la important contribució d'aquest científic a la ciència moderna, a més, aquesta celebració vol promoure el respecte cap la pràctica de la ciència, en qualsevol àmbit, en general, i fomentar la divulgació dels avenços científics o la idoneïtat del pensament científic, per comprendre i explicar la realitat i el funcionament del món que ens envolta, i per combatre les explicacions supersticioses o pseudocientífiques.
La idea de la celebració de la data de naixement i els primers suports a l'esdeveniment commemoratiu, sorgeixen ja a principis del segle XX, provinents d'associacions de naturalistes progressistes i de lliurepensadors que en les dècades de 1950 i 1970 comencen fomentar la celebració d'aquesta data tan important per l'avenç de la ciència i de la filosofia, des d'organitzacions científiques, institucions universitàries, associacions humanistes i recolzada des de la Fundació per la Llibertat Religiosa i també pel Center for Inquiry, i per l'American Humanist Association, als Estats Units, així com per la British Humanist Association, al Regne Unit, han ajudat a difondre el Dia de Darwin, en els països anglosaxons, a partir del 1990 de forma generalitzada.
Retrat fotogràfic de Charles Darwin, realitzat l'any 1869 quan tenia 60 anys d'edat.
Imatge: http://es.wikipedia.org/wiki/D%C3%ADa_de_Darwin El 1999, la Campus Freethought Alliance i l'Aliança de les Societats Humanistes Laiques comencen a promoure la celebració del Dia de Darwin entre els seus membres. Tots els grups humanistes i escèptics són benvinguts per incrementar les celebracions de la figura intel·lectual de Charles Darwin, al voltant del 12 de febrer, tant als Estats Units com altres països.
L'any 2009 marca una fita important, en la celebració del Dia de Darwin, en commemorar-se el 200 aniversari del naixement i el 150 aniversari de la publicació de l'obra més coneguda de Darwin: L'origen de les espècies, amb la participació de la Universitat de Cambridge i el Museu d'Història Natural, de Londres, entre d'altres institucions prestigioses.
Curiós retrat de Ch. Darwin, de l'artista grec Charis Tsevis en forma de mosaïc composat amb una munió d'animals i vegetals, representant la biodiversitat vivent a la qual Ch. Darwin aportà una explicació racional una imatge típica
Imatge: http://antiguopasalavida.com/page/15/
Enllaços relacionats amb la celebració i algunes organitzacions relacionades:
Darwin Day Celebration Web site Página oficial
Secular Seasons Estacions laicas
Página sobre el día de Darwin. Comunitat Humanista.
Si voleu conèixer millor el personatge, les seves idees i el seu temps, sense haver-ne de llegir gens, si voleu, podeu mirar aquests videos:
Minisèrie televisiva francesa, en cinc capítols, narrada en castellà, que mostra la biografia de Darwin, acompanyada amb anotacions autobiogràfiques del mateix Charles Darwin, juntament amb una ressenya panoràmica del món en què vivia el naturalista anglès, així com de la manera com es va anar desenvolupant, en la seva ment, la idea que les espècies evolucionen per adaptar-se i sobreviure a un món en constant canvi.
Darwin y la Teoria de la Evolucion 1ª part
No hay comentarios:
Publicar un comentario